Den obekväma sanningen

De flesta tandkrämer som säljs idag testas fortfarande på djur, använder sig av engångsplast, använder onödigt vatten och innehåller mikroplaster.

Det hamnar tonvis med plast i haven varje år. En ansenlig del kommer från tandvårdsprodukter. Det dumpas närmare bestämt 1.5 miljarder tandkrämstuber och över 3 miljarder tandborstar i våra hav eller på soptippar. Den plasten tar vår planet 500-700 år att bryta ner.

År 2050 kommer vi enligt Ellen MacArthur Foundation ha mer plast än fisk i haven.

Nya rutiner behövs

Det är hög tid att agera. Länge har tandvård inneburit miljöskadliga rutiner och omoderna produkter men vi är här för att ändra på det. Våra tabletter tillverkas hållbart i EU och är ett helt plastfritt alternativ. Vi packar våra produkter i enbart nedbrytbara material.

Idag är tandproblem en av våra vanligaste folksjukdomar. För att skydda våra tänder är fluor den i särklass viktigaste ingrediensen. Många tandkrämer på marknaden idag saknar just fluor. Vår tandkräm är utvecklad av tandläkare och innehåller självklart den rekommenderade fluorhalten, 1450 ppm. 

Framtiden

Vi är ett familjeägt och miljövänligt företag som jobbar hårt för en bättre värld, både för oss men även för kommande generationer. Genom att välja tandkräm och tandborste från oss hjälper du till att minska din miljöpåverkan. Vårt mål är att ändra människors miljöskadliga tandvårdsrutiner utan att tumma på vad som faktiskt är bäst för dina tänder. Dina vanor kommer påverka dig själv, kommande generationer och djurlivet för all framtid.

×